Városok - B2Sky

Havanna - vissza a retroba!

Havannába annak érdemes elutaznia, aki szívesen vesz jegyet egy időutazásra. A karibi vidék legnagyobb városát ugyanis a megfakult dicsőség fénye árasztja el, mivel 60 éve renoválatlanul őrzi a régmúlt emlékeit. Az épületek vakolata imádnivalóan kopottas, az utcákat monumentális amerikai oldtimerek uralják.

A magánvállalkozások a trancey kávézóktól az indie pólókészítőkig a kreatív reneszánszot idézik, míg az északról jól ismert nagynevű márkák itt még nem tompítják ezt az eredendő a kulturális sokszínűséget.

Habana Vieja – Havanna óvárosa

Az idő itt 1519-ben megállt. A környék épületei valóságos építészeti remekművek: ízlésesen megőrzött terek és grandiózus paloták veszik körül az ide látogatókat.

Malecón – 7 km hosszú találkozóhely

A tengermenti főút naplementekor és éjszaka hemzseg a mulatozóktól. Mindenki idesereglik esténként zenélni, táncolni és hát persze mi mást, mint rumot inni.

Fábrica de Arte Cubano – Galéria és élőzenés pub

Az előadók a legszélesebb zenei repertoárt nyújtják, kezdve a rapptől egészen a csellós fellépésig. A hangulat gyakran olyan emelkedett, hogy a művészek koncertjeik során nem ritkán csatlakoznak a tomboló közönséghez. Igazi örömzene ez a javából!

Santiago de Cuba

Kuba második legnépesebb városa az ország kulturális központja. Egészen más hangulatot áraszt, mint a többi település, igazán őrült, szenvedélyes és zajos szépség.

A hely történelmi jelentősége igen meghatározó: Fidel Castro itt kezdte ostromát a diktatúra ellen, Don Facundo Bacardí ebben a városban alapította első rumgyárát és szinte minden kubai zenei műfaj ezeken az utcákon született, a salsa-tól a fiáig.

Trinidad: egy darabka a gyarmati múltból

A város az 1850-es évek óta nem igen változott. A 19. század elején cukornád ültetvényekből felhalmozott vagyonból építettet olasz freskókkal, wedgwoodi porcelánnal és francia csillárokkal díszített gyarmati stílusú kastélyok gazdagítják a vidéket.

A macskaköves utcákon esténként utcazenészek adnak rögtönzött koncetet. A város mellett található a világörökség részeként számon tartott Cukormalmok völgye. Az ültetvények és régi épületek a kubai királypálmák szegélyezte utakkal felejthetetlen látványt nyújtanak.

BUSINESS UTAZÁS

Úticélod csak egy kattintásra van!

Várj! Nem találtad meg amit kerestél?

Mielőtt elhagynád az oldalunkat, szeretnénk neked egy utoljára felajánlani a lehetőséget:
Kérj rád szabott utazási árajánlatot és mi 1 napon belül elküldjük a legjobb ajánlatainkat!