Legjobb strandok - B2Sky

Varadero – Luxus félsziget

A Hicacos-félszigeten található város Kuba és egyben a Karibi térség legnagyobb üdülő paradicsoma. Több, mint 60 monumentális szálloda közül választhatunk, melyek száma folyamatosan bővül. A vízi sportok szerelmesei számtalan programlehetőség közül választhatnak a 21 km hosszan elnyúló fehérarany homokkal szegélyezett tengerparton. A félszigeten található még delfinárium, golfpálya, pláza is a rengeteg étterem és szórakozóhely mellett. Bár az idelátogatók kevésbé ismerik meg a kubai kultúrát, felejthetetlen tengerparti nyaralásban részesülhetnek.

Cayo Jutías – Göröngyös az út, de megéri

Bár a GPS Viñalestől idáig 1 órányi utat jelez, a valóságban inkább két órával számoljunk, de az út minden perce megéri. Finomszemcsés hófehér homok, kókuszpálmák hajlongó levelei és a kristálytiszta tengervíz ütemes hullámzása. A táj kicsit sem zsúfolt, így olyan érzés fog el, mintha egy magán szigetre csöppentünk volna. A korallzátony nyugati csücskénél hatalmasra nőtt tengeri csillagokat fotózhatunk a sekély vízzel ellepett sziklákon. Ha megszomjazunk, a part mentén néhány környezetbe illő kunyhó is található, ahol frissítőket tudunk vásárolni.

Playa Pilar – Kuba legszebb partja

A bájos partszakasz csendesebb, kevésbé hangos a turistáktól, mint szomszédai. A türkizkék tenger kiváló terep szörfözéshez, könnyű búvárkodáshoz és vitorlázáshoz is. A part Ernest Hemingway kedvenc rejtekhelye volt, a monda szerint az itt elénk táruló látvány ihlette az amerikai író több regényét.

Playa Paraíso – Paradise Island

Caya Largo leghíresebb strandja már-már olyan, hogy akár a Kék Lagúna film forgatási helyszíne is lehetne. A víz itt sekély, a korallzátony által a nagy hullámoktól védett. A tájat nem darabolják égig érő luxus szállodák, így a látvány pontosan olyan lélegzetelállító, mint egy katalógusban. A parton a kalandorok bérelhetnek kajakot vagy katamarán csónakot.

BUSINESS UTAZÁS