Mikor utazzak Kubába? - B2Sky

Turistanaptár - Mikor utazzak Kubába?

Kuba mindig, mindenkor, de főleg ...

Fogadjuk el tényként, hogy Kuba mindig tud újat mutatni és vitalitásával annyira felpezsdíti a kimerült európait, hogy receptre kellene felírni. Ennek ellenére összegyűjtöttünk néhány hasznos információt a Kubába készülőknek, hogy az utazás valóban 10-ből 10 pontos legyen!

Időeltolódás

Amikor kubai programokat tervezünk, érdemes a terveinkbe az időeltolódást is belekalkulálnunk, lévén Havannában 6 órával kevesebbet mutatnak az órák, mint nálunk. Így, ha Budapesten épp ebédre harangoznak, a karibi szigeten még csak a korán kelők ébredeznek mivel ott még csak reggel 6 óra van.

Kubába pulóvert?

Karibi országként Kubára hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint ahová utazásunk során bőven elég egy fürdőruhát és egy strandpapucsot csomagolni. Ez tulajdonképpen igaz is, abban az esetben, ha nyáron érkezünk, ilyenkor 22-28 o C-ra számíthatunk, igen magas, mintegy 80%-os páratartalommal. Ellenben, ha a téli hónapokra terveztük pihenésünk, mindenképp vigyünk magunkkal melegebb holmit is, lévén akkor ott 14-15o C-ra kell készülnünk.

A trópusi ciklontól a karneválokig

Utazási időpontunk kiválasztásánál a hőmérsékleten kívül érdemes még néhány más szempontot is figyelembe venni. Mint a legtöbb trópusi országban, itt is számítanunk kell a hurrikán szezonra, ami jellemzően szeptemberre és októberre esik.

A legtöbb turistával a száraz évszakban, nagyjából decembertől április elejéig találkozhatunk. Ez egyrészt azoknak fontos információ, akik inkább a hivatalos turista szezonon kívül szeretnék megismerni Kubát, másrészt azoknak, akik ugyanazért az élményért kevesebbet kívánnak költeni. A főszezonban ugyanis az árak magasabbak, de Havannában és Santiagoban elég kiegyensúlyozott az ár-érték arány.

Ha viszont leginkább a kubai zene, a fesztiválhangulat és tarka forgatag érdekel, a júliustól augusztusig terjedő időszakban foglalj utat nálunk! Fontos tudni, hogy a karneválszezonra csak annak érdemes Kubába utaznia, akinek nincs ellenére, hogy néhány napra olyankor Santiago egyetlen hatalmas bulihelyszínné változik.

BUSINESS UTAZÁS