Dubai nevezetességei - B2Sky

Burj Khalifa - 520 méterrel a világ felett

A Dubai legújabb és legmodernebb városnegyedében álló Burj Khalifa 2010 óta a világ legmagasabb épülete címet tudhatja magáénak. A 160 emelet magas felhőkarcoló a város egyik legnépszerűbb nevezetessége, melybe jegyváltás ellenében maximum a 154. emeletig juthatunk fel. A lélegzetelállító kilátás mellett ezen a szinten lehetőségünk van reggelizni, esetleg délután egy teára betérni, a naplementében gyönyörködni vagy a csillagos égbolt és a város fényeinek ragyogása mellett koktélozni.

Dubai szökőkút - a legek legje

A világ legmagasabb épülete mellett található közvetlenül a világ legnagyobb szökőkútja. Itt naponta többször fix menetrend szerint fény-és hangjáték szórakoztatja az arra járókat. A világítás persze sötétedés után érvényesül a legjobban, így érdemes az esti órákban is megnézni, ahogy akár 150 méter magasra is fellövellnek a fénnyel festett vízsugarak. A vízijáték alatt általában arab zene szól, néha azonban egy-egy pop dalokkal megkoreografált előadást is elcsíphetünk. Érdemes a közeli épületek néhány emelet magasban üzemeltetett éttermeiből (TGI Fridays, Ping Pong étterem) vagy kávézóiból szemlélni a showt, így a legjobb magasságból és szögben láthatjuk a vízsugarak táncát.

Dubai Mall - a helyi Mammut

Az 1200 üzletnek és 150 étteremnek otthont adó komplexum közvetlenül a Burj Khalifa mellett található. A „plázának” nevezett létesítményben a vásárláson kívül korcsolyázhatunk, kalandparkban mászhatunk és a 3 emelet magas Dubai Aquarium & Underwater Zoo páratlan világát is felfedezhetjük. Arról pedig ne is álmodjunk, hogy az épületet sikerül egy nap alatt bejárni. Ha elfáradnánk, megpihenhetünk a hatalmas belső vízesés lábánál, illetve amennyiben bankkártyánk engedi, kipróbálhatjuk az arany és ezüst tömböket kiadó ATM-et is, ám érdemes megjegyezni, hogy mindig az aktuális árfolyam ellenében tudjuk mindezt megtenni.

Dubai Creek - a múlt és jövő útja

Ez a sós vizű öböl ketté osztja a várost: az északi, Deira és a déli, Burj részekre. Az egyik oldalról a másikra a metrón és a hidakon kívül vizitaxival és tradicionális vászontetős hajókkal, úgynevezett abraval is átjuthatunk. Az öböl korábban a város kereskedelmi központja volt, és bár ma már nincs akkora jelentősége a gazdaságban, még mindig hangyabolyhoz hasonlítható nyüzsgéssel érkeznek be a hajók szállítmányaikkal és futnak ki innen más országokba. Ajánlott a parttal párhuzamosan végighajózni, így megtekinthetjük az egykori uralkodók palotáit és a Jumeirah mecsetet is a felhőkarcolók tengerében. Az öböl partján a kikötők és a piacok még őrzik a régmúlt emlékeit, a luxus helyett itt bepillantást nyerhetünk kétkezi munkások mindennapjaiba.

Jumeirah mecset - világosban és sötétben

A Dubai öböl mentén álló mecset az iszlám egyik legszebb épülete, mely minden idelátogató előtt nyitva áll vallástól függetlenül. Azonban a nőknek el kell takarniuk arcukat és fejüket, illetve hosszú nadrágot kell viselniük a belépéshez, a férfiak öltözékével kapcsolatban szintén a hosszú nadrág és ing viselése az elvárás. Turistaként csak szervezett túrák kíséretében juthatunk be, melyek körülbelül 1-1,5 óra hosszúságúak, viszont 5 évnél fiatalabb gyermeket nem engednek be az épületbe, így, ha nem tudjuk megoldani lurkónk elhelyezést, ne is álljunk be a sorba. A szabályokat betartva egyébként érdemes részt venni a napközbeni körbevezetésen, hiszen rengeteget megtudhatunk az ott élők kultúrájáról, és este is tanácsos visszalátogatni, ugyanis kihagyhatatlan látványt nyújt, ahogyan fénybe burkolózik az épület.

BUSINESS UTAZÁS

Úticélod csak egy kattintásra van!

Várj! Nem találtad meg amit kerestél?

Mielőtt elhagynád az oldalunkat, szeretnénk neked egy utoljára felajánlani a lehetőséget:
Kérj rád szabott utazási árajánlatot és mi 1 napon belül elküldjük a legjobb ajánlatainkat!