Phuket - B2Sky

Phuket város

Phuket fővárosa megőrizte a sziget a turizmus előtti hangulatát. Az utcáin sétálgatva számtalan egyedi építészeti csodával találkozhatunk, melyek még a 19. századi felvirágzás időszakában épültek. Ha a városban járunk, nem érdemes kihagyni a kínai udvarházakat, a Rangon utcai piacot, illetve a Chui Tui és a Bang Niew templomot.

Big Buddha

Phuket szigetének déli csücskében, egy 400 méter magas hegyen található egy 45 méteres, fehérmárványból faragott Buddha szobor. Az alakzat lábától fantasztikus panoráma nyílik Karonra és Kata Beachre. A kilátás és a spirituális mestermű igazán megéri a hegymenetet, onnan szemlélve a világot garantáltan elfeledkezünk a problémáinkról.

Patong

Patong a sziget nyugati oldalán található város, az éjszakai élet központja. Talán az egész szigeten itt érződik a legjobban a tömegturizmus hatása. Számtalan szórakozóhely, üzlet és bevásárlóközpont létesült háttérbe szorítva az autentikus thai életérzést. Napközben a 3.5 km hosszú, hófehér homokos Patong Beach fogadja az idelátogatókat, este pedig a Bangla Road partihelyeire és éttermeibe csoportosul a tömeg. Igazi nyüzsgő hangyafészek ez a kisváros.

Karon Village

Patongtól délre, körülbelül 15 perces autóútra fekszik Karon Village, egy kissé csendesebb üdülőváros. Felépítése nagyon hasonló Patongéhoz: szállodákkal szegélyezett néhány kilométernyi hosszú tengerpartja nem túl zsúfolt. A csodaszép tengerben nem zavarnak békés fürdőzésünk közben jetskizők vagy siklóernyőzők, és a parton is jóval kevesebb az árus. Tökéletes hely ez a pihenni vágyóknak, akik távol, mégis közel akarják tudni magukat a patongi fergeteghez.

Mai Khao-tengerpart

Phuket északnyugati partján elterülő strand a repülőgépek szerelmeseit ejtheti ámulatba, a tengerben lubickolva fejünk felett néhány méternyire élvezhetjük ahogyan a leszállópályát közelítik meg a levegő urai. A több kilométer hosszú partszakaszon egyébként a főszezonon kívüli csendesebb napokon órákat tudunk sétálni anélkül, hogy másokkal találkoznánk.

Surin-tengerpart

Ha igazán fényűző nyaralásra vágyunk, a Millionaries Row fenséges otthonai mellett húzódó luxusszállodáknál nem is találhatnánk pompásabb pihenőhelyet. Az elefánt túráktól kezdve a thai főzőtanfolyamokon át számtalan Spa kezelésig minden kipróbálható az üdülőövezetben. A tengerpart hófehér, puha homokkal szegélyezett, a tájat magasba nyúló kazuárfák tarkítják, a kristálytiszta vízű, békés tenger pedig tökéletes búvárkodáshoz vagy akár kajakozáshoz is.

BUSINESS UTAZÁS