Enni vagy nem enni?
Mennyire veszélyesek az utcai kifőzdék és piaci pultosok ételei?
Ha végig nézzük, ahogy megsütik az ételeket, akkor (mondhatjuk), hogy nem veszélyes kipróbálni. Nyilván a higiénia nem egy Michelin csillagos étterem szintjéhez mérhető, de rugalmasnak és toleránsnak kell lennünk, hiszen egy egzotikus úticélt választottunk. Rengeteg árus közül választhatunk, akiknek a “portékája” bizalomgerjesztő. Ezt az edények tisztaságából, az alapanyagok tárolásából, az árusok ruházatából szűrhetjük le.
Thaiföldön sok európai él, ahol ezek az emberek étkeznek, ott szinte biztos, hogy mi is nyugodtan asztalhoz ülhetünk. A piacokon könnyen észre lehet venni a népszerű kifőzdéket (sokan vannak, és hangosak), itt többnyire biztonságosak és olcsók az ételek. Kerüljük azokat az árusokat, akik egész nap a forgalmas utak mellett kínálják az ételeiket. A kis éttermeknél keressük a “Clean Food Good Taste” feliratot, ezek a büfék, kifőzdék tanúsítvánnyal rendelkeznek, “tiszta étel, finom íz”.