Elsősegélydoboz - B2Sky

Mielőtt kiutazunk Thaiföldre 3 fontos dolgunk van: a repülőjegy vásárlás, hotel foglalás és az utasbiztosítás megkötése.

A Thaiföldre utazóknak nincs kötelező védőoltás előírva. Az ajánlott oltások azoknak az utazóknak szólnak, akik félnek a rovarcsípéssel terjedő fertőzésektől vagy a vad dzsungelben terveznek utazni, túrázni, aludni. Az egészségügyi felkészülést akár túlzottnak akár felelősségteljesnek találjuk, a lényeg, hogy saját magunkat érezzük biztonságban az utazás alatt. Ha úgy gondoljuk, szükségünk van az oltásokra, akkor azokat időben kérjük orvosunktól. (Bár, nem árt az elővigyázatosság, azért azt nem árt tudni, hogy Thaiföldön járva alapvetően az étkezésre és vízfogyasztásra kell odafigyelni, illetve arra, hogy használjuk a szúnyogokat távoltartó ágykörüli függönyt és szúnyogriasztót.)

Azért, ha biztosra akarunk menni, a hepatitisz A, B és Di-Per-Te vagyis torokgyík-szamárköhögés-tetanusz kombinációval oltassuk be be magunkat. Az elhagyatottabb vidékeken járványok és fertőzések is előfordulnak, (malária, dengue láz, kolera), ezekre gyógyszerekkel tudunk felkészülni, viszont nem szabad hagyni, hogy a betegségektől való félelem elrontsa a nyaralásunkat. Tudni kell, hogy Thaiföld egészségügyi helyzete alapvetően más, mint a magyar. Természetes, hogy tartunk az ismeretlen betegségektől, viszont évente több millió ember utazik az ázsiai országba, közöttük döntő többségben vannak azok, akik semmilyen betegséget nem kapnak el.

Thaiföldön főleg a szemgyulladás a turisták “mumusa”. Emiatt mindig legyen nálunk fertőtlenítő kendő, vagy tubusos kézfertőtlenítő (és használjuk is), mossunk rendszeresen kezet és ne birizgáljuk az arcunkat, a szemkörnyékét.

Az utasbiztosításnál fontos, hogy teljes körű baleset- és betegségbiztosítást kössünk, a thaiföldi kórházak (ahová a turistákat küldik), nagyon színvonalasok és modernek, esetenként jobban felszereltek, mint az itthoniak, viszont biztosítás nélkül szinte megfizethetetlenek.

A gyógyszertárak alapvetően jól felszereltek (helyi és nemzetközileg ismert gyógyszerek is beszerezhetőek itt) és a gyógyszerészek is magasan képzettek az ázsiai országban, angolul (persze ha beszéljük a nyelvet) könnyen elmondhatjuk mi a panaszunk és, hogy mire van szükségünk. Ennek ellenére pár alap gyógyszert, szemcseppet célszerű magunkkal vinnünk, bőrvédő krémet pedig az ország klímája miatt ne hagyjuk semmiképp sem otthon!

BUSINESS UTAZÁS

Úticélod csak egy kattintásra van!

Várj! Nem találtad meg amit kerestél?

Mielőtt elhagynád az oldalunkat, szeretnénk neked egy utoljára felajánlani a lehetőséget:
Kérj rád szabott utazási árajánlatot és mi 1 napon belül elküldjük a legjobb ajánlatainkat!