Pattaya - B2Sky

Ha igazán nyüzsgő, mozgalmas helyre vágyunk, akkor nekünk találták ki Pattayát, amit rajtunk kívül még legalább egymillió turista választ évente. Ebben a városban eszméletlen mennyiségű szórakozási lehetőség és szabadidős program épült rá a turizmusra; az éjszakai élet hangos, virágzanak azok a bizonyos iparágak, de a közbiztonság ehhez képest meglepően jó.

Walking Street

A thai városok jellegzetes sétálóutcája Pattayán is megtalálható. Itt a Pattaya Beach Road, vagyis a tengerparti sétány része, utcai árusok, bárok, éttermek, butikok, ajándékboltok és élő zenét kínáló helyek százaival. Minden éjszaka egy karnevál, és gasztronómiai mennybemenetel - ha itt járunk, nem érdemes kihagynunk a friss mangódarabokkal töltött palacsintát! Induljunk el a turisztikai információs központból nyugati irányba, a tengerpart felé - nem lehet eltéveszteni az irányt!

Soi Bokhao

Ez Pattaya leghangulatosabb utcája, mely párhuzamosan helyezkedik el a turistaközpont 3-as számú főútja és a parti sétány között nagyjából félúton. A megszokott nyüzsgés, body massage szalonok, giga diszkók, sőt még egy Unicum névre hallgató magyar étterem is várja a betérő hazánkfiait.

Prasat Sut Ja-Tum

Az igazság szentélye nevű fatemplom a külvárosban található. Építészetileg, arculatát tekintve hindu - és buddhista stíluselemekben, aprólékosan kidolgozott faragványokban bővelkedik. Kizárólag fából és kézzel készítették, és egyetlen egy szöget használtak a megácsolásakor. A templom közvetlenül a tengerparton fekszik, az idegenforgalmi irodától körülbelül egy órás sétára. Ha pedig a Walking Street irányából indulunk, csak kövessük a partot észak felé; a szentélynél fogunk kibukkanni! Ha ennél kényelmesebbek vagyunk, szálljunk tuktukba!

Jomtien strand

Pattaja déli földnyelve körül találjuk meg a kristálytiszta vizű, 14 km hosszú strandot. Rengeteg vízi sport közül választhatunk: kipróbálhatjuk a jet-skizést, a vízisízést, a siklóernyőzést, a sporthorgászatot és a búvárkodást is, de ha kedvünk tartja, akkor golfozhatunk, célba lőhetünk, lovagolhatunk és teniszezhetünk is kedvünkre.

Koh Larn partszakasza

A Pattaya nyugati oldalán található, 4 km hosszú és 2 km széles szigeten a hófehér homokos part, a naplemente és napfelkelte, az áttetsző víz mind-mind feledhetetlen látványban részesíti az érkezőket. Pattaya kikötőjéből alig egy óra komppal, és körülbelül negyed óra motorcsónakkal.

Nong Nooch Trópusi Kert

A világ legnagyobb pálma-kertje itt található. Igazi botanikus-csemege miniatűr bonsai fácskáival, kaktusz-kollekciójával, orchideák, cikászok ezreivel, és az 1950-es években thai stílusban megépített villákkal, csarnokokkal, éttermekkel és úszómedencékkel. Van egy látogatóktól elzárt része, de még így is két négyzetkilométeren csodálhatjuk a thai vidék páratlan flóráját. Ha Pattayából autóval, déli irányba indulunk el a 3-as számú úton, fél óra után érkezünk meg; ha pedig autóbusszal, akkor a 4. megállónál kell leszállnunk a 283-as számú járatról, ami az idegenforgalmi iroda szomszédságából indul.

BUSINESS UTAZÁS