Krabi - B2Sky

Krabi tartomány és annak azonos nevű székhelye ideális célpont a tengeri sportok, a strandolás, a barlangtúrák, a sziklamászás és a gasztronómia szerelmeseinek. A név eredete meglehetősen homályos, egyesek szerint az itt talált két ősi kard - thai nyelven: krabi-ról kapta az elnevezést – ezt a változatot valószínűsíti, hogy a tartomány címerében két, egymást keresztező kard látható. A másik eredettörténet szerint egy itteni őshonos fa nevének átalakulásából született a név – ezek után, lássuk, hol-mit érdemes megnézni, ha ott járunk!

Tiger Cave Temple

A Krabi központjában lévő turisztikai központtól rövid autózás, vagy egy közepesen megerőltető másfél órás séta után érünk el ehhez a csodálatos panorámát nyújtó helyhez, melynek legtetejére 1237 lépcsőn keresztül juthatunk fel. Ha robogót bérlünk – amit csak két kerékhez szokott rutinos látogatóknak ajánlunk a híresen vacak thai utakon – tanácsos az átvételkor fotót készítenünk járművünkről a későbbi vitás helyzetek elkerülésére. A központból 8 km-re észak felé haladva a 411-es útról a 4-esre, majd a 6017-esről a 2024-re letérve érjük el a célunkat. Autó bérlésekor érdemes alkudnunk az oda-vissza útra és a fuvart a szálláshelyünkhöz kérni. A "songthaew" nevű helyi busz a szentélytől kis sétára tesz le minket és nagyon olcsó.

Krabi Weekend Night Market és Krabi Walking Street

Ha szintén a krabi-i turistairodától indulunk el déli irányba, akkor kényelmes fél órás sétával vagy pár perces autózással megérkezünk a város legnagyobb és leghíresebb éjszakai piacára és sétálóutcájára, ahol érdemes megkóstolni a garnélarákot, a bambusz koktélt vagy a kókuszos palacsintát, megnézni, ahogy a helyiek szappant faragnak, vagy élő thai zenét hallgatni és táncbemutatót nézni. A piac körül rengeteg taxi állomásozik, melyekkel könnyedén visszajuthatunk a szálláshelyünkre.

Than Bok Khorani botanikus kert

A városból kivezető 4-es számú út vezet el minket egy kis letérő után, Ao Luk közelében, ehhez a nyugalmat árasztó, gyönyörű és békés hangulati természeti környezethez. Poszterre való eszméletlen fehér homok, fantasztikus pálmafák, meseszép természeti képződmények, vízesések, sétálóutak várnak ezen a nemzeti parkká nyilvánított területen. Ideális pihenő-és piknikezőhely!

Wat Kaew, a város fő temploma

Az éjszakai piac szomszédságában található ez a nyugalmat árasztó, fehér és kék színben pompázó, csodás építészeti látványt nyújtó békés épület. Közelében van a város központi buszmegállója, ezért nagyon könnyű odatalálni. Körülbelül 100 lépcső vezet fel a tetejére. Belépés csak megfelelő (zárt, kellően takaró) öltözékben!

Kao Kanab Nam sziklacsúcsok

A városból 15 perces hajóúton jutunk a mészkősziklák lábához, ahonnan lépcső vezet fel a csúcsra. A központból induló "city tour"-ok mind érintik ezt az érdekes, két sziklacsúcs alkotta képződményt, melyek mészkőbarlangokat rejtenek magukban. Valamikor a barlangokban emberi csontvázakat találtak, és a mai napig nem lehet tudni pontosan, hogy a történelem előtti időkből maradtak-e itt, vagy esetleg jóval későbbi leletekről van szó.

BUSINESS UTAZÁS