Bangkok - B2Sky

Bangkoki mozaik

A kötelező program: Királyi Palota

Fantasztikus látkép fogad minket a Csaophraja folyóról, ha a palotának helyet adó, magas fehér fallal körülvett 10 hektáros terület felé közeledünk. Thaiföld jelenlegi államformája alkotmányos monarchia, de jelenleg nem ebben a palotában lakik a király, viszont hivatalos ünnepségek alkalmával megjelenik, és a trónján ülve fogadja a látogatókat. A cipőnket le kell venni, ha meg szeretnénk nézni a 75 cm magas Smaragd Buddhát, ami aranyozott trónusán ül egy üvegvitrinben.

Zöld program: Saranrom és Lumphini park

Ha valaki a 8 milliós metropoliszban a természetbe vágyik, érdemes meglátogatnia a két legismertebb köztéri parkot, melyekben szabadtéri edzőtermek, futópályák, sétautak várják a sportolni vágyókat. A parkok este, sőt éjjel is megtelnek élettel. Itt kocog, tollasozik, tornázik, ping-pongozik, biciklizik, aerobick-ozik fél Bangkok. Az első park a királyi palota közvetlen közelében található, a majdnem 60 hektáros másodikban pedig két mesterséges tavon is lehet csónakázni, vízibiciklizni - magasvasúttal, metróval és számos buszjárattal is megközelíthető.

A "Hajnal temploma": Vat Arunratcsavararam Ratcsavoramahavihan

A Jai negyedében, szintén a Csaophraja mellett található ez a khmer stílusú tornyáról híres, 18. században épült, 86 m magas buddhista templom. Díszítése lélegzetelállító, az európai szem alig tudja befogadni a tengeri kagylóktól, porcelándaraboktól, ősi kínai katona- és állatfiguráktól hemzsegő, szobrokkal díszített látványt; a zöld gránittal, híd formájú lépcsőfordulókkal, csiga alakú színes kerámiakockákkal és stukkókkal, démonokkal és szélistenekkel dekorált építményt. Legegyszerűbben a folyón át tudjuk megközelíteni, komppal.

Fantasztikus kilátás: Golden Mount

Nem messze a királyi palotától található ezt a "must see" templom, melyben Buddhától származó relikviákat őriznek. Innen fantasztikus panoráma nyílik a városra és a Palotára! Ez itt a béke szigete, varázslatos, csendes, nyugodt; és néha még barátságos szerzetesek is besétálnak a fényképezőgépünk tárgymezejébe. Tömegközlekedéssel megközelíthető.

Egzotikum és kaland: Khao San Road, Patpong Nigh Market és Chatuchat Market

Ezeken a nyüzsgő éjszakai életükről ismert bulihelyeken és piacokon nemcsak bárok, üzletek, utcai árusok, szórakozóhelyek várnak minket, de kipróbálhatjuk a thai konyha különleges ételeit is, a grillezett vagy sütve elkészített tücsköt, sáskát, hangyatojást, skorpiót, a hagyományos pad thai-t, a sült rizst, az egyszerre csípős és savanyú tom yum levest, a zöld papaya salátát, vagy a Massaman curry-t.

Buddhák minden mennyiségben: Wat Traimint és Wat Pho

A 700 éves, 55 tonnás Arany Buddha a kínai negyedben található Traimint templom legfőbb nevezetessége. Három méter magas, 18 karátos aranyból készült, és csak a benne lévő nyersanyag nagyjából tízmilliárd forintot kóstál. A Wat Pho nevű, Palota melletti templomegyüttesben pedig a világ legnagyobb fedett téri Buddha szobra nyúlik el 46 méter hosszan. A legmagasabb pontja 15 méteres.

Tuktuk, magasvasút és vízibusz

Egyszer ki kell próbálni ezt a 3-kerekű, nyitott járművet, ami 3-6 utast képes szállítani. Lehúzás lehetséges, alkudozni ér! Igazi élmény a két vonalon közlekedő, olcsó, gyors, légkondis, kifogástalanul tiszta gyorsvasút; néha pedig a leggyorsabb a motoros csónak, ami nemcsak a folyón jár, de több csatornában is.

BUSINESS UTAZÁS

Úticélod csak egy kattintásra van!

Várj! Nem találtad meg amit kerestél?

Mielőtt elhagynád az oldalunkat, szeretnénk neked egy utoljára felajánlani a lehetőséget:
Kérj rád szabott utazási árajánlatot és mi 1 napon belül elküldjük a legjobb ajánlatainkat!