Élmény - B2Sky

A TOP 20 élmény Kubában

Találd meg a hozzád legjobban illő programot, legyél akár a történelem és művészet szerelmese vagy aktívabb kalandra és szórakozásra vágyó utazó, Kuba számos lehetőségével minden igényedet kielégíti.

 1. Kényeztesd magad Kuba leggyönyörűbb strandjain!

  A karibi szigetország elképesztő tengerpartokkal büszkélkedik: a Havanna melletti Playas del Este-től, ahol a helyiek zenélnek, az egészen az exkluzív szigeti üdülőhelyekig – mint például a Cayo Coco – mindent megtalálsz. Mindössze 20 percnyire Havannától Santa Maria lágy homokot és türkizkék vizet kínál, Trinidad közelében pedig a Playa Ancón és Guanhacabibes-félszigeten fekvő, az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Playa las Tumbas rejt kényeztető csodákat.

 2. Vágtázz végig a kubai vidéken!

  Nyergelj fel és lovagolj a festői cukornádmezőkön Trinidad és a Valle de Ingenios, vagy Pinar del Río hegyein, dohányterületein és völgyein! A Rancho La Guabina-nál a felnőttek kipróbálhatják milyen cowboy-nak lenni és gyakorolhatnak a lasszóval, míg a gyerekek az imádott pónikon túrázhatnak a nagyobb havannai parkokban, például a Parque Almendaresben.

 3. Mássz fel Torre de Manaca Iznaga-ra egy csipetnyi múltért!

  Élvezd a kiváló kilátást a cukormalmok völgyére a Torre de Manaca Iznaga-ról – ahol egy régi rabszolga-őrtorony mellett egy korábbi ültetvényes házból átalakított éttermet is láthatsz. Az építmény lábánál még mindig a földön fekszik a harang, amelyet akkor kondítottak meg, ha egy rabszolga megpróbált elmenekülni – egy kis emlékeztető a fájó múltra.

 4. Igyál olyan koktélokat, mint a Hemingway az El Floriditá-ban!

  Kövesd Hemingwayt a kedvenc kocsmáiba, igyál egy daiquiri-t (vagy hármat) az El Floriditá-ban és pár mojito-t a La Bodeguita del Medio-ban. Utána keresd fel a Hotel Ambos Mundos lakosztályát, ahol az, “Akiért a harang szól” egy részét papírra vetette az író.

 5. Derítsd fel Kuba legrégebbi erődjét, a Castillo de la Real Fuerza-t!

  Barangolj a Castillo de la Real Fuerza és a tengerészeti múzeum körül. A ‘Királyi kő erőd’ külső oldalán gyönyörű hidak ívelnek át a vizesárok felett. Az UNESCO által a világörökség részeként számontartott erődítményt Amerikában a legrégebbi kő erődnek tartják.

 6. Fedezd fel a hegyeket és a barlangokat!

  Pinar del Rio vitathatatlanul Kuba legszebb tartománya. A térséglegszembetűnőbb látványosságai a mogoták: a buja növényzettel borított, furcsán lekerekített mészkőhegyek. A felszín alatt is gyönyörű táj kápráztat el bennünket, cseppkövekkel, mesebeli föld alatti folyókkal.

 7. Érezd a ritmust Santiago de Kubában!

  Ismerd meg az ország legjobb zenészeit és táncosait Santiago de Kubában! Ne hagyd ki a Ballet Folklorico Cutumba-t! Az afro-kubai előadások hihetetlenül látványosak, a város évenként megrendezett karneválja egy vibráló, élénk ünnep: színes jelmezekkel, a messzi kontinensről hozott ősi koreográfiával és a hagyományos congával.

 8. Éleszd fel magadban a forradalom szellemét a Museo de la Revolución-ban!

  A Museo de la Revolución-ban bepillantást nyerhetsz a modern Kuba történelmébe. A múzeum mellett található a 12 személyes Granma névre keresztelt yacht, ami arról nevezetes, hogy 1956-ban 80 száműzött, Kubába visszatérni kívánó lázadóval (köztük Castros és Ché) a fedélzetén csaknem elsüllyedt a visszaúton.

 9. Disznó-öböl – vissza a 1961-be!

  Érzelmi utazás a Playa Girón-i múzeumba, az Egyesült Államok titkosszolgálata által szervezett katonai akció Pigs Bay-öbölbeli, 1961-es helyszínére. A kiállításon a kommunista rendszer megdöntésére küldött tankok, repülőgépek és a csata áldozatainak személyes tárgyai találhatók.

  Persze, békésebb kikapcsolódásra is lehetőségünk nyílik, ha ide látogatunk. A Playa Girón meleg vize közismert búvárparadicsom vízalatti barlangjaival, tengerparti védőgátjával és kristálytiszta vizével.

 10. Sétálj “Havanna gerincén”!

  Csatlakozz a helyi halászokhoz, a családokhoz és a párokhoz, és sétálj a Malecón mentén, a védőgáton, amely összeköti az Old Havannát Vedado nyugati peremével. Az igazi élményért vegyél egy koktélt, ülj le, nézd a naplementét, élvezd a spontán utcai koncerteket. ÉLj úgy, ahogy a kubaiak, akik megállnak pár percre, táncolnak egyet, majd tovább suhannak. Azért, a romantikus sétát érdemes egy csendes estére időzíteni, lévén a nyílt tengeri viharok idején, a falon átcsapó hullámok miatt a gátat lezárják a forgalom elől. Biztonságunk érdekében, ilyenkor hagyjuk ki a sétát, majd legközelebb bepótoljuk.

 11. Találkozz múmiákkal a Emilio Bacardí múzeumban!

  Emilio Bacardí múzeuma Santiago de Cuba-ban, "a hősies város"-ban található. A múzeumban megtalálhatod a rum mágnás antik művészeti gyűjteményét, a perui és egyiptomi múmiákkal együtt. A városban a Moncada laktanya (nevét Guillermón Moncada tábornok, a függetlenségi háború hőse után kapta) szintén érdekes lehet, ami arról nevezetes, hogy Fidel Castro 1953-ban itt szított egy sikertelen felkelést.

  Ha Santiago de Cubaban járunk, ne hagyjuk ki a Castillo Del Morro-t, vagy más néven a San Pedro de la Roca-erődöt! Az egykor a kikötő kalózok elleni védelmét szolgáló monumentális épület ma a Kalózmúzeumnak ad helyet.

 12. Palacio de los Capitanes Generales - “A főkapitányok palotája”

  Újabb történelmi helyszínre érkezünk Old Havanna-ban a központi Plaza de Armas téren. Kihagyhatatlan turista helyszín, hiszen az egykor a Spanyol Korona kormányzóinak rezidenciájaként működő, a spanyol gyarmati korból fennmaradt palota még mindig eredeti állapotában pompázik. Az épület ma városi múzeumként üzemel.

 13. Party Havannában

  Élni tudni kell, és hol máshol tehetnéd ezt meg igazán, mint Havanna Vedado kerületében? Az itt található Hotel Nacional egyaránt otthont adott már gengsztereknek és filmsztároknak, de a kerület nemcsak erről, hanem karneváljairól is nevezetes. A színes felvonulásokat a Malecón, a tengeri védőgát mentén rendezik. Kóstolj bele a jellegzetes kubai éjszakai életbe és próbálj ki egy hűtött daiquiri-t az óváros egyik lombokkal takart belső teraszán.

 14. Búvárkodás az igazi “Kincses szigeten”

  Egyedül Varadero-ban 30 csodálatos merülési hely található, és még ennél is több zátony az Isla de la Juventud, “a fiatalság szigete” környékén. Itt található Cayo Coco zátonya, a világ második legnagyobb korallképződménye. Cayo Coco és a María la Gorda minden megszállott búvár bakancslistáján megtalálható. Amennyiben fogékonyak vagyunk a víz alatti flóra és fauna elképesztő sokszínűségére, nem érdemes kihagyni a merülést, hiszen páratlan víz alatti látványban lehet részünk. Persze, a vízpart is bőven kínál meglepetéseket. Nem minden nap sétálhatunk ugyanis rózsaszín flamingók és piros íbiszek közvetlen közelében.

 15. Kolumbusz nyomában Baracoan

  Mintha megfagyott volna az idő a tengerparti városkában. A település sokáig elszigetelt maradt, bizonyára ennek is köze van ahhoz, hogy megőrizte érintetlen szépségét. Baracoa városa igazi matuzsálem, hiszen 1511 óta létezik, ekkor alapította ugyanis Diego Velázquez Nuestra Señora de la Asunción de Baracoa néven. Ha nemcsak az utcákat járva szeretnénk megismerni a várost, de madártávlatból is szívesen vetnénk rá egy pillantást, ne hagyjuk ki az 1960-as években épült La Farolat, Kuba egyik legfestőibb útvonalát. Kolumbusz itt szállt partra először, és az utazót is lenyűgözték a térség természeti adottságai és gasztronómiája. Ha valami igazán egzotikusat szeretnénk kipróbálni, tegyünk egy kísérletet a cucurucho-val! Ez a csemege tulajdonképpen kókuszdió és (rengeteg) cukor, narancs, a guajava és az ananász keveréke pálmalevélbe csomagolva. Egy másik finomság a Bacán, egy banánlevélben szervírozott, banánból készült étel. A fogyókúrát lehetőleg ne a kubai nyaralásunkra időzítsük, kiváltképp, mivel a csokoládét sem hagyhatjuk ki a sorból, ha már egy kakaótermelő vidéken vagyunk(!). (Azért óvatosan ezzel a sok édességgel.)

 16. Repülj el a paradicsomba, Cayo Largo-ba!

  A kicsiny (mindössze 25 km hosszú és 3 km széles) korallsziget Kuba legősibb strandjaival büszkélkedhet. A sziget elképesztő: ragyogó fehér homok, a csillogó smaragdzöld-tenger, lélegzetelállító vízalatti tengervilág. Mi kell még? Ha a vízparton sétálva úgy tűnik, hogy megmozdul a talpunk alatt a homok, az nem optikai csalódás. A partszakaszon találhatóak a tengeri teknősök fészkelő területei is.

 17. Látogatás a Capitolio Nacional-ba

  Kuba egyik leglátogatottabb építménye Havanna emblematikus épülete. Az építményt 1926-ban kezdte el Észak-Amerika támogatásával építeni Gerardo Marchado. A mintát a Washingtoni Capitolium adta az épülethez, de végül a Havanna-i verzió finomabb kidolgozású és magasabb is lett, mint az amerikai. A leírások szerint gigantikus munka volt a Capitolio Nacional megépítése, mivel több mint 5000 dolgozó 3 évi munkájára és 17 millió dollárnak megfelelő összegre volt szükség a befejezéshez. Elkészülte után az országgyűlés ülésezett itt a kubai forradalomig. Ma a Kubai Tudományos Akadémiának ad otthont.

 18. Ez a Trinidad nem az a Trinidad!

  Havannától bő három és fél órás repülőútra fekszik Trinidad és Tobago szigete. Ám nekünk nem kell repülőre szállnunk, ha a kubai Trinidad városát szeretnénk megnézni. A szigetország déli partvidékén található városka autóval jól megközelíthető, igaz, cserébe vállalnunk kell (Havannából indulva) a több mint 5 órás utazást, de a várható élményekért ennyi kellemetlenséget bőven megér.

  Trinidadon a 19. században megállt az idő. A helyiek még most is lóháton közlekednek a macskaköves utcákon a kis színes házak között. Itt járva olyan érzésünk támadhat, mintha kiborult volna egy gigantikus festékes doboz, annyira tarka, vibráló itt minden.

  Azt mondják, egy település igazán akkor ismerhető meg, ha azt esszük, amit a helyiek és ott, ahol a helyiek. Próbáljunk ki tehát egy “casa”-t (leginkább vendégházként fordítható) és vacsorázzunk is ott! A helyiek végtelenül barátságosak, vendégszeretők! Amennyiben inkább mégis egy étterem kínálatára szavazunk, érdemes a kevésbé frekventált helyeken található kisebb, helyiek által is látogatott restaurantokba betérnünk. Nem fogunk csalódni. Este pedig, amikor kedvet érzünk egy vérpezsdítő salsára és egy remek koktélra, a Casa de la Música-t célozzuk meg!

 19. Gyalogtúra a csúcsra

  Séta a forradalmi hadsereg nyomában Kuba legmagasabb csúcsáig, az Oriente Sierra Maestra hegységében található Pico Turquino-ig (1972m). Ez egy keményebb túra, úgyhogy tapasztaltabb túrázóknak ajánljuk, 25 km 2 nap alatt, főleg szervezett csoportokkal. Ha rákaptunk a gyaloglásra, további úticélok várnak minket: a Sierra del Rosario, a Pinar del Río tartományban található Viñales-völgy, valamint a Guantánamo körüli Baracoa és az Embalse Hanabanilla víztározó feletti békés csúcsok. A kényelmes cipőnket ne hagyjuk otthon!

 20. A forradalmár sírhelye Santa Clara-ban

  Kuba középső részén, az Escambray-hegység lábánál találjuk meg Santa Clara-t, a Ché Guevara emlékművének és mauzóleumának otthont adó város. A település 1958 végén vált történelmi jelentőségűvé, amikor a kubai forradalom alatt felkelők elfoglalták azt a Fulgenico Batista által vezetett kormány csapatai elől. A történelemkönyvekbe a forradalom legjelentősebb katonai sikereként bekerült akció tette lehetővé a lázadóknak, hogy elfogják a kormányerők fegyver utánpótlását. Ennek ellenére Che Guevara nem itt, hanem Bolíviában halt meg. Maradványait halála után 30 évvel, 1997-ben szállították Kubába és a Santa Clara-ban épített mauzóleumban helyezték el.

BUSINESS UTAZÁS

Úticélod csak egy kattintásra van!

Várj! Nem találtad meg amit kerestél?

Mielőtt elhagynád az oldalunkat, szeretnénk neked egy utoljára felajánlani a lehetőséget:
Kérj rád szabott utazási árajánlatot és mi 1 napon belül elküldjük a legjobb ajánlatainkat!