ENC bérlés - B2Sky
 • 1. lépés - ENC kategória kiválasztása5%
 
ENC bérlés a B2Sky-tól
ENC bérlés a B2Sky-tól
ENC bérlés a B2Sky-tól
 

Mi az az ENC?

Horvátországban is fizetni kell az autópálya használatáért. Az ENC egy olyan egyszerű eszköz, amivel a leggyorsabban fizetheti az autópálya díjat, órákon át tartó sorban állás nélkül. A tőlünk bérelt ENC eszközzel az Önnek kijelölt sávban csak lassítanai kell és érintés nélkül fizethet és csak annyit, amitel is használ.

Miért jó ha béreled az eszközt tőlünk?

 • Az ENC-vel nincs dugóban ácsorgás az autópályán, órákkal gyorsabban kezdődik és tovább tart a a nyaralása!
 • Mert nem kell megvásárolnia az eszközt a nyaralása idejére.
 • Előre forintban fizetheti a díjat így nem kell (külföldi) készpénzt használnia, valutát váltania, vagy banki díjakat fizetnie a külföldi bankkártya használatért!
 • Ha szállást is foglal akkor a B2Sky Traveltől akár ingyen, regisztrációs díj nélkül is megkaphatja az eszközt, csak a pályadíjat fizeti… és csak amennyit elhasznál.

4 egyszerű lépés és már időt és pénzt is spóroltál!

 1. Rendeld meg az eszközt!
 2. Fizesd ki a feltöltést!
 3. Vedd át az egyik átvevőhelyen!
 4. Juttasd vissza az eszközt, mi elkészítjük az elszámoló számládat és küldjük is neked!

I. kategória – Személyautók

Kéttengelyes, vontatmány nélküli, és 1,9 méternél alacsonyabb (tetőcsomagtartó nélkül) járművek.

Ezt választom!

II. kategória – Kisbusz, Lakóautó

 • Kéttengelyes, vontatmány nélküli, és 1.9 méternél magasabb, de 3.5 tonna megengedett össztömegnél kisebb járművek
 • Kéttengelyes, vontatmány nélküli, és 1.9 méternél alacsonyabb, vontatmányt húzó járművek függetlenül a vontatmány tengelyszámától

Ezt választom!

III. kategória

 • Két- vagy háromtengelyes, 3.5 tonna megengedett össztömegnél nagyobb járművek
 • Kéttengelyes, 3.5 tonna megengedett össztömegnél nagyobb járművek egytengelyes vontatmánnyal
 • Kéttengelyes, és 1.9 méternél magasabb, 3.5 tonna megengedett össztömegnél kisebb járművek, vontatmánnyal függetlenül a vontatmány tengelyszámától és magasságától

Ezt választom!

IV. kategória

 • Négy vagy több tengellyel rendelkező 3.5 tonna megengedett össztömegnél nagyobb járművek
 • kéttengelyes, 3.5 tonna megengedett össztömegnél nagyobb járművek két vagy több tengelyes vontatmánnyal
 • három tengelyes, 3.5 tonna megengedett össztömegnél nagyobb járművek vontatmánnyal, függetlenül a vontatmány tengelyszámától és magasságától

Ezt választom!

Díjak - megrendelés/visszaigazolás

A díjak a jármű kategóriától és a megtett távolságtól függenek. Kérjük, fentebb vagy az oldal alján válaszd ki a jármű kategóriát. Rákattintás után kiválaszthatod az úticél csomagot és már láthatod is a várható díjat.

 1. Kiválasztottad a jármű kategóriát és az úticélt, most helyezd az egészet a kosárba a „Korsárba teszem” gombbal. Itt választhatod ki, hogy személyesen veszed át vagy futárral kéred az ENC eszközt.
 2. A korsárban adhatod meg a kedvezménykuponod kódját és hogy személyesen veszed át vagy futárral kéred a kiszállítás. Ha a végösszeg stimmel nyomd meg a „Tovább a pénztárakhoz” gombot
 3. A szállítási számázási adatok megadása után elküldheted a megrendelést a „Megrendelés elküldése” gombbal.
 4. A megrendelésről kapsz egy email hogy a rendszer továbbította megrendelésed. Ezután félre tesszük neked az eszközt és írásban külön levélben visszaigazoljuk a megrendelésed. A visszaigazolásban fog szerepelni a pontosan fizetendő összeg és a bankszámlaszám valamint kapsz egy díjbekérőt. Ezen lesz az utalás közlemény rovatába írandó azonosító is.

Átvétel / Visszavétel

Személyes átvétel

Az eszközt személyesen átvenni és visszavinni a 1135 Budapest, Csata utca 25. szám alatti B2Sky Travel átadóponton lehet. (Mindenamiiroda Kft. Papír – Írószer bolt)

Az átadó pont nyitvatartása: H-P: 8:00-16:30

Az átadóponton csak a felvételben és a vissza vételben tudnak segíteni , bármilyen egyéb kérdésben kérlek, keress minket az elérhetőségeinken (H-P: 09:00 – 17:00 óra között)

+36 (1) 296 2433

enc@b2sky.hu

Házhoz szállítás - oda és vissza is!

Az ENC eszközt egész Magyarország területén kérheted házhozszállítással is.

Legkorábban 1-2 munkanappal azután, hogy átutaltad a bérlés és használat díját, megérkezik hozzád partnercégünk futára az ENC eszközzel. Hétvégén, munkaszüneti napon sajnos nem tudunk kiszállítást vállalni.

A kiszállítás díja tartalmazza az oda és vissza szállítás költségét is!

Hazaérkezés után csak jelezned kell melyik nap, honnan vehetjük fel az eszközt és futárunk 08:00 és 18.00 között megy érte.

A szállítást partnercégünk végzi és minden esetben igyekeznek pontosabban jelezni a napon belüli érkezést, de ez a napi szállítási beosztásoktól függ.

Az átadóponton és futárunk csak az átadás és átvételben tudnak segíteni, bármilyen egyéb kérdésben kérlek, keress minket elérhetőségeink bármelyikén (H-P: 09:00 - 17:00 óra között)


Gyakran ismételt kérdések

Mikor foglaljam le a ENC eszközt?

Tapasztalatunk szerint érdemes minél hamarabb, akár a szállással egyidőben foglalni. Igyekszünk mindig megfelelő mennyiségű ENC-t biztosítani, de csúcsidőszakban gyakran előfordul, hogy kimerülnek a készleteink.

Mi történik, ha le kell mondanom a foglalást?

Semmi gond. Minden esetben a teljes autópálya díjra befizetett összeget visszafizetjük neked. Utazás előtt 5 napon kívüli lemondás esetén az adminisztrációs díjat is visszafizetjük neked.

Több helyre is mész?
Az előre beállított csomagokban a legjellemzőbb úticélokat adtuk meg. Ha ettől eltérő útvonalat tervezel, érdemes a térképen megnézni melyik a te úticélodhoz legjobban passzoló csomag. Ha véletlen nem sikerül eltalálni a megfelelő csomagot, az sem gond, mert mindig lesz bőven extra elérhető díj az ENC-n. Az esetleges túlhasználatot itthon rendezzük, utólag.
Hogyan történik az elszámolás?
Amikor hazaérsz és visszaküldöd nekünk az eszközt, akkor ellenőrizzük az egyenleget és küldünk egy elszámoló számlát. Amennyiben a számla mínuszos, kérni fogjuk, hogy küldd el a bankszámlaszámodat, ahová utalhatunk. Amennyiben túlforgalmazás történt, kérjük, hogy a számlán szereplő bankszámlára utald át a különbözetet!
Mi történik, ha közben máshová is utazunk?
Ez sem jelent gondot. Nyugodtan menj, amerre szeretnél! Az ENC-kre elég fedezetet töltünk fel a nyaralásodhoz. Figyelem! Az Isztria félszigeten más az autópálya szolgáltató, aki nem fogadja el az ENC-t, mint fizetőeszközt, ezért ott a kapuknál kell kifizetned a díjat. Túlhasználat esetén utólag kell rendezned a díjat.
Mi van, ha elfogy a befizetett összeg?
Túlhasználat esetén utólag kell rendezned a díjat nekünk. Horvátországban nem szükséges és nem is lehet rátölteni plusz díjat az eszközre. Ha visszaérkeztél, akkor utólag elszámoljuk az esetleges túlhasználatot.
Mi történik, ha lemerül az eszköz akkumulátora?
Az ENC-ben lévő akkumulátorokat se tölteni, se cserélni nem lehet. Minden eszközt úgy adunk át, hogy előtte ellenőrizzük az akkumulátorok állapotát. Ha ennek ellenére mégis éppen a használat során lemerülne, akkor is fel tudsz hajtani ENC-kapun, de nem az ENC-vel, hanem blokkot kell húznod a bódénál lévő jegykiadó automatából. Ez esetben - amikor jeggyel hajtasz fel az autópályára - lehajtásig meg kell őrizned a jegyet. Lehajtásnál normál fizetőkapuba kell beállnod és a jeggyel együtt az ENC-t is be kell adnod a kezelőnek (mintha készpénzt vagy kártyát adnál be). A kezelő ráterheli az útdíjat az ENC-re, tehát így sem keletkezik nem várt költséged az autópályán. Amennyiben az akkumulátorprobléma az eszköz leadását követő ellenőrzés során megerősítést nyer, akkumulátorgarancia programunk keretében elengedjük/jóváírjuk az eszközfoglalási- és adminisztrációs díjat.
Mi történik, ha nem a járműnek megfelelő kategóriájú ENC-t rendelek?
Felhívjuk a figyelmedet, hogy nagyon fontos, hogy a megfelelő kategóriájú ENC-t rendeld meg. Amennyiben a jármű alacsonyabb kategóriájú járművel közlekedsz, mint az ENC, akkor az ENC-nek megfelelő magasabb díjat fogja számlázni az autópálya üzemeltető. Ha a jármű magasabb kategóriába esne, mint az általad használt ENC, akkor az autópálya üzemeltető büntetést szab ki rád. Az ENC-n kívül videokamerás ellenőrzést is végez az autópálya üzemeltető, ezért nagyon fontos, hogy ne próbáljunk meg visszaélni a kategóriákkal. Amennyiben feltételezhető a nem szándékos használat, segítünk a reklamációban, melynek elbírálása ez esetben is rendszerint 30-60 nap.
Hogyan tudom visszaadni az ENC-t?
Kérjük, hogy hazaérkezésed után 2 munkanapon belül juttasd vissza részünkre az Enc-t! Cím: 1135 Budapest, Csata utca 25. B2Sky Travel átadóponton Mindenamiiroda Kft. Papír – Írószer bolt
Megfordulás az autópályán?
Ha rossz irányba haladsz az autópályán, vagy valamiért vissza kell fordulnod, akkor mindenképpen el kell menned a következő hivatalos kihajtóig, majd az ENC sávban elhagyni az autópályát, ezt követően szabályosan megfordulni, majd a helyes irány felé újra felhajtani az autópályára. Amennyiben olyan helyen fordulsz vissza, ahol nincs ENC kivezetési lehetőség akkor a rendszer hibára fut és jelentős összegű útdíj büntetést kapsz. Ezt kénytelenek leszünk az elszámoláskor felszámítani. Hidd el csak pár perc a következő kijárat nem érdemes ezt a pár percet megspórolni!

Felhívás

Az ENC eszköz csak az autópálya díj megfizetését könnyíti. Az autópályákon minden hatályos közlekedési szabályt be kell tartani.

BUSINESS UTAZÁS

Úticélod csak egy kattintásra van!

Várj! Nem találtad meg amit kerestél?

Mielőtt elhagynád az oldalunkat, szeretnénk neked egy utoljára felajánlani a lehetőséget:
Kérj rád szabott utazási árajánlatot és mi 1 napon belül elküldjük a legjobb ajánlatainkat!